РМ5.Складання й розігрування діалогу- обміну думками та враженнями від телепередач(матеріалів відеохостинга YouTube) ,присвячених вивченню та збереженню пам'яток історії та культури

  Скласти діалог-обмін думками та враженнями від телепередач, присвячених вивченню та збереженню пам'яток історії та культури можна так:

-          Привіт, Оксанко! Чи дивилась ти вчора телепередачу на першому каналі, яку радила нам вчителька?
-          Привіт, Грицю. Дивилась. Це дуже пізнавальна телепередача, у якій торкаються важливих тем національного значення.
-          Я також дивився. Тема, дійсно, актуальна.
-          Наразі дуже важливо зупинити знищення та руйнування пам’яток історії та культури. Проте, на жаль, більшість людей не усвідомлюють важливість цієї проблеми.
-          Я згоден. Україна багата культурною спадщиною, у якій відбилася її складна історія.
-          Так, кожен пам’ятник, меморіальна дошка, архітектурна споруда символізують певну подію, яка відбулась у попередню епоху. Але чого серед населення більшість цього не усвідомлює?
-          Я вважаю, що проблема вандалізму, як було сказано у телепередачі, постає через деморалізацію населення та недостатню освіченість.
-          Мабуть, це так. Але ж щодня у школі нам наголошують на тому, що пам’ятки культури та історії – це цінний скарб. Невже навіть після уроків у школі люди цього не починають усвідомлювати?
-          Я думаю, велику роль тут грає і держава. Якби навіть на телебаченні проводилась активна робота з охорони національної культурної спадщини, то і проблем було б менше.
-          Ти маєш на увазі, що телебачення має популяризувати захист національного надбання?
-          Так, як-от, наприклад, та телепередача, яку ми дивились вчора.
-          Мабуть, прийняття таких заходів навіть на телебаченні сприятиме збереженню культурного та історичного надбання нашого народу.
-          Я вважаю, що окрім цього зменшиться кількість фактів знищення або пошкодження культурних та історичних об'єктів.
-          Дуже важливо виховувати сучасне покоління у дусі гуманізму та поваги до історичної та культурної спадщини нашого народу. Дякую за приємну співбесіду.
-          І тобі дякую!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Збірник диктантів з української мови для 6 кл

Дистанційне навчання: укр.мова 7 клас (Іпідгр.) 06.05.20

Дистанційне навчання: укр.мова 9 клас 29.0420